Minusta ja toiveistani kasvatinomistajalle

Olen reilu kolmekymppinen koiraharrastaja Uudeltamaalta, Inkoosta. Käyn töissä IT-alalla Helsingissä, ja käytän vapaa-aikani eri liikuntalajien lisäksi koirien kanssa puuhasteluun ja kasvatusharrastukseeni. Olen pätevöity kehätoimitsija, käynyt jalostusneuvojien perus- ja jatkokurssin sekä toiminut Suomen kääpiösnautserikerho ry:n jalostustoimikunnassa.

Ihannekääpiösnautserini on ulkoisesti mittasuhteiltaan ja raajakorkeudeltaan oikea, karkeakarvainen ja paitsi rakenteensa, ennen kaikkea temperamenttinsa ansiosta ryhdikäs koira.

Eläinten jalostustyö ja ulkomuodon arviointi on ollut kiinteästi mukana kaikessa harrastamisessani jo nuoresta tytöstä lähtien, yli 15 vuoden ajan. Toisen lajin ulkomuototuomarina opin arvostamaan ennen kaikkea oikeanlaista tyyppiä. Olen apuna ja tukena kasvattieni omistajille, mutta en “muuta pennun mukana” – toivon siis että pentua harkitsevat ovat avoimia omien toiveidensa suhteen. 

Jokaisen koiran ei tarvitse olla näyttelytähti tai kisatykki, mutta on tärkeä ymmärtää mitkä toiveet pentuun kohdistuvat jotta osaan valita oikean pennun oikeille ihmisille. Ohjenuorani tässä suhteessa onkin “koira ihmisen mukaan”. Ole rehellinen toiveistasi, minäkin olen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *