Terveystuloksia

Koiriemme terveystutkimusten aika. Manit’s Love To Sininen Enkeli, Xtravaschnauza Tangerine, Xtravaschnauza Rainmaker sekä Xtravaschnauza Nextraordinary kaikilla terveet silmät ilman lisähuomautuksia. Varsinkin Hefen (X. Nextraordinary) kohdalla tulokset alkavat olla jo ihan merkittäviä kun sillä on ikää jo kuutisen vuotta; tähän ikään mennessä perinnölliset vastustettavat sairaudet ovat jo tyypillisesti puhjenneet jos koira on niihin sairastuakseen (täysin varmaa se ei tietenkään ole). Lisäksi poikien geenitestituloksista on suurin osa tullut – Hefe ja Sisu (X. Rainmaker) ei-kantajia myotonian, MAC:n, PRA B:n, SCD, CMT ja PMDS:n osalta. Osa näistä statuksista olikin jo tiedossa periaatteessa, mutta varsinkin Hefen tuloksista osa on PennGenin tai Optigenin labroista, ja otatin nyt varmistuskierroksen Laboklinilla.