Kotkan pentunäyttelyt

Vietimme Vivan, Victory de Lordship’s, kanssa tuloksiltaan ja tunnelmaltaan hienon viikonlopun Kotkan pentunäyttelyissä. Olen jo aiemmin kirjoittanut että Viva on ns. isojen kehien koira ja sen sain kokea jälleen kerran, kun lauantaina Paula Rekirannan rotukehässä Viva ei saanut postimerkin kokoisessa ringissä liikettään “auki” kunnolla. Se miellytti kuitenkin muuten tuomaria sen verran, että pääsimme isoon kehään. Olin tosi iloinen kun tuomari huomioi Vivan varpaisiin asti nypityt raajat. Ryhmässä Viva esiintyi taas kuin Euroopan omistaja, ja herätti tuomari Veli-Pekka Kumpumäen huomion RYP3-sijoitukseen asti.

Sunnuntaina jännitti händleriä ihan huolella kun odottelimme rodun erikoistuomarin kehään. Olen normaalistikin kova jännittäjä, mutta kun tiedän että tuomari oikeasti osaa rodun, minua jännittää vielä paljon enemmän. Tämä kaikki on vähän hassua kun juuri silloinhan ei pitäisi olla mitään jännitettävää. Onneksi Viva on meikäläistä varmaotteisempi ja se sai tuomari Mervi Raisaarelta tosi hienon arvostelun (joka löytyy Vivan omalta sivulta), joten jäimme tietenkin ryhmään. Ankean pienen kokoisessa ryhmäkehässä ei ollut oikein tilaa liikkua, mutta upean dobermannin, rottweilerin ja tanskandogin perässä Viva herkesi rankan viikonlopun päätteeksi aivan käsittämättömän ryhdikkääseen raviin, samanlaiseen kuin Helsingissä kun se voitti ryhmän. Tuomari palkitsi Vivan hienon esiintymisen RYP2-sijoituksella! Olen niin ylpeä Vivasta – sillä on nyt pentunäyttelyistä neljä ryhmäsijoitusta joista kaksi rodun kasvattajatuomareilta. Pentuluokka on pentuluokka, mutta Vivan kanssa harrastaminen on sen supermakean luonteen ansiosta minulle aivan loppumattoman ilon lähde, epävirallisuudesta viis.